26 marca 2014

Sałatka z gotowanych pieczarek


Sałatki to niesłabnące źródło kulinarnych inspiracji. 
W ich wnętrzach może znajdować się prawie wszystko. Można je przyrządzać na wiele sposobów, to skarbnice witamin, rewelacyjnie prezentują się na naszych stołach i znakomicie smakują.
Dzisiejsza propozycja to sałatka z gotowanych pieczarek, jajek, kukurydzy i konserwowego ogórka.
Całość połączona klasycznie, czyli wymieszana z odrobiną majonezu. Proste, smaczne i kolorowe danie.




  • 20 dkg pieczarek
  • 6 jajek
  • 5 konserwowych ogórków
  • puszka kukurydzy
  • 100 ml majonezu
  • sól, pieprz



  1. Pieczarki gotujemy w lekko osolonej i zakwaszonej (1 łyżeczka octu) wodzie, a jajka gotujemy na twardo. 
  2. Do konserwowej kukurydzy dodajemy pokrojone pieczarki, jajka, ogórki. Doprawiamy przyprawami i łączymy z majonezem.

2 komentarze:

Angie pisze...

Bardzo ciekawy pomysł z tymi pieczarkami..

Potrawa pisze...

Angie, smaczna, prosta i smakowita sałatka...